Recente ontwikkelingen: November 2018

Goede Doelenmarkt Serooskerke

Op zaterdag 3 november was onze stichting met een stand aanwezig op de Goede Doelenmarkt in Serooskerke. De markt wordt georganiseerd door de Commissie Missionaire Arbeid Buitenland binnen de PKN Serooskerke. Onze voorzitter dhr. Theo Sinke is actief binnen het kerkelijk leven in Serooskerke en hij heeft de Commissie Missionaire Arbeid kunnen overtuigen van het belang van ons werk in Uganda. De markt heeft het fantastische bedrag van € 2.300,– opgebracht.

De foto toont onze stand op de markt. Links voorzitter Theo Sinke, rechts secretaris Piet de Meester. In het midden dhr. Kees Wattel die voor ons een echte Kenian Top Bar Hive (KTB) heeft gemaakt. Kees, hartelijk dank daarvoor. De KTB zal volgend jaar gebruikt worden tijdens een fondswervingsactie bij Imkerij Poppendamme in Grijpskerke.

Kerkdienst PKN Serooskerke

Tijdens de kerkdienst op zondag 4 november in Serooskerke hebben we een korte presentatie gehouden over onze activiteiten in Noord-Uganda. Na de presentatie is er voor onze stichting gecollecteerd, met als resultaat een mooi bedrag van €340,–. Hier kunnen we weer een aantal boerenfamilies van gereedschap en uitrusting voorzien.

Start project Kicwabogingo

In februari van dit jaar hebben we trainingen verzorgd in Kicwabogingo. (Zie recente ontwikkelingen Februari 2018) Op 2 verschillende locaties is de 2-daagse basiscursus uitgevoerd. De vereniging telt 163 leden, verdeeld over 8 groepen. Aan liefst 103 bijenhouders konden we in februari het certificaat uitreikend dat toegang geeft tot de vervolgcursus ‘Werken met de KTB’.

Inmiddels heeft de stichting voldoende middelen om de groepen van gereedschap en uitrusting te voorzien. We bestelden 20 sets bestaande uit: een imkeroverall, een beroker, een paar handschoenen, een paar laarzen, een kastbeitel en twee luchtdichte emmers. De goederen blijven eigendom van de vereniging en ook hier moet men weer delen met de buren. Een leaseproject met KTB’s voor de Kicwabogingo Beekeeping Association is in voorbereiding.

Posted on