Recente ontwikkelingen- November 2017

Door de bijdragen van de Hofstee Stichting en het Rabobank Foundation Medewerkers Fonds hebben we weer orders kunnen plaatsten bij timmerbedrijfjes, kleermakers en smeden in Gulu en in de omgeving van Diima.

Het gaat om 350 Kenyan Top Bar Hives (KTB) 50 stuks imkers overalls, 50 paar handschoenen, 50 berokers, 50 paar laarzen, 50 kastbeitels en 100 luchtdichte emmers. De KTB’s worden verstrekt aan bijenhouders die met succes de tweedaagse basiscursus én de eendaagse cursus ‘Werken met de KTB’ hebben afgerond.

De kleding en gereedschap wordt via de Diima Parish Park Site Association verdeeld onder de leden. Per 4 à 5 families wordt een set ter beschikking gesteld. Imkerkleding en gereedschap is niet dagelijks nodig. Delen met de buren is een goede optie.

Op 21 november hebben voorzitter Theo Sinke en secretaris Piet de Meester een voordracht over ons werk verzorgd voor de PKN in Vrouwenpolder. Het was een geanimeerde bijeenkomst.

Inmiddels hebben we van PKN Vrouwenpolder een donatie van € 50,00 ontvangen.

Waarvoor onze dank.

Posted on