Recente ontwikkelingen: Augustus 2018

Project Ajai Wildlife Reserve

In augustus hebben we voor het eerst trainingen verzorgd bij ons nieuwe project, de dorpen rondom het Ajai Wildlife Reserve in noordwest Oeganda.

De samenwerkende bijenteeltorganisaties beschikken inmiddels over goede apparatuur om op een professionele wijze trainingen te verzorgen.

Het programma ‘Train de Trainers’ is nog niet zo ver dat we het helemaal kunnen loslaten. De trainingen in Ipile (midden in het park) waren weer mogelijk in het kader van een PUM-missie.

Slechts 1 lege stoel

Aan bod kwamen de onderdelen Biologie, Ziektes en Plagen, Onderhoud Bijenstand en de Jaarkalender. De belangstelling was weer geweldig.

Maandag 20 augustus hadden we 72 cursisten, dinsdag de 21e maar liefst 103. Aan het eind van de middag konden 71 gelukkige bijenhouders hun certificaat in ontvangst nemen.

71 trotse geslaagden

Het certificaat geeft recht op toegang tot de 1-daagse vervolgcursus ‘Werken met de Kenyan Top Bar Hive’ (KTB). Vermoedelijk vindt de vervolgcursus in december plaats. Dan worden er waarschijnlijk ook trainingen gegeven in Ogoko en Utrutru.

Project Diima Parish Park Site Association

Soms gaan zaken in Uganda wel eens anders dan je zou willen.

We kregen berichten dat onze bestellingen bij de Coöperatie Gulu Natural Honey (GNH) niet volgens het overeengekomen schema werden uitgevoerd. Sommige KTB’s waren incompleet en de opmerkingen daarover werden niet adequaat afgehandeld. Ook over de verdere communicatie waren er serieuze klachten.

Op zaterdag 25 augustus hebben we in Karuma met alle betrokken partijen gesproken.

Een stevig gesprek in Karuma

Er vielen stevige woorden, maar de lucht is wel geklaard. Gulu Natural Honey gaat nu iedere 2 weken een deel van de bestellingen afleveren.

Nieuw is dat GNH en Diima elk kwartaal gezamenlijk aan onze stichting zullen rapporteren. Door de strubbelingen verwachten we dit project nu pas eind 2018 helemaal af te kunnen ronden.

Posted on