Recente ontwikkelingen: Juni 2018

De stichting is begonnen met een nieuw project in de omgeving van Arua, een vrij grote plaats in het noordwesten van Oeganda. De activiteiten zijn gericht op de inwoners van de dorpen rondom het betrekkelijk kleine Ajai Wildlife Reserve.

Rondom het park zullen een groot aantal bijenstanden worden opgezet, dit in samenwerking met Honey Pride Arua Ltd. en the Uganda Wildlife Authorety.

Er zijn inmiddels 25 Beekeeping Associations opgezet waaronder 4 jongeren groepen. In januari j.l. zijn de voorbereidingen voor dit project getroffenen en in augustus volgen de trainingen. De jongeren groepen zijn als eerste aan de beurt.

We zullen hier weer de vertrouwde 2-daagse basiscursus en de 1-daagse cursus ‘Werken met de Kenyan Top Bar Hive’ gaan uitvoeren. Ook een workshop ‘Train de trainer’ staat op het programma.

Door een donatie van het Hans Blankert Fonds beschikken de Associations inmiddels over een Epson projector, een Dell laptop, een 3 KVA generator en bijbehorende zaken als een verlengsnoer en een stabilisator. In de toekomst kunnen Associations rondom het Ajai park de trainingen dus zelf uitvoeren!

Op vrijdag 1 juni was er een samenzang in de PKN-kerk in Serooskerke. Tijdens de dienst is er gecollecteerd voor onze stichting en de collecte heeft het mooie bedrag van € 270,–opgebracht. We moeten nog bespreken waaraan we het bedrag gaan besteden, maar bij deze willen we de gemeenteleden van de PKN Serooskerke alvast van harte bedanken voor hun bijdrage.

 

Posted on