Recente ontwikkelingen: Januari 2020

Trainingen omgeving Arua.

De eerste trainingen van het nieuwe jaar zitten erop. Opnieuw in het kader van een uitzending door PUM Netherlands Senior Experts.

Op donderdag 23 januari ontvingen in Digbo 54 bijenhouders hun certificaat.

En op 29 januari konden we in Logiri maar liefst 65 certificaten uitreiken.

De certificaten en de handboeken zijn weer door onze stichting verzorgd.

We voorzien de groepen waar de gediplomeerden lid van zijn als vanouds van beschermende kleding en gereedschap, waarbij weer het ‘bibliotheek-systeem’ wordt toegepast. De goederen blijven eigendom van de groep en de bijenhouders kunnen de spullen voor een paar dagen lenen.

Leesbrillen

Veel mensen in Oeganda hebben slechte ogen. In Nederland heb je in iedere winkelstaat minstens 3 opticiens, in Oeganda in een gebied zo groot als Zeeland niet één. Afgezien nog of men een bril wel zou kunnen betalen.

Alle bijenhouders die de training met succes hebben afgerond krijgen van onze stichting een cursusboek en dan is het wel handig dat je dat ook kunt lezen.

We zorgen dus voor leesbrillen. Die koop je bij de Action voor een bedrag waarvoor je je schaamt (99 cent per stuk) of ze komen van vrienden en kennissen.

Daarom een oproepje:

Wie nog ergens leesbrilletjes heeft liggen en die niet meer gebruikt, kan ze afgeven bij Imkerij Poppendamme in Grijpskerke.

Een verkeerde kleur of wat krasjes op het glas is in Oeganda geen bezwaar.

De ‘brillendokter’ aan het werk.

 

Posted on