Recente ontwikkelingen: Maart 2020

Trainingen omgeving Busia en Mayuge

Ook in maart zijn er trainingen verzorgd, opnieuw in het kader van een missie van PUM-Netherlands senior experts. Opnieuw was de belangstelling groot, gelukkig hadden we beschikking over ruime zalen die goed verduisterd konden worden. Bij de trainingen worden n.l. ook filmpjes gebruikt die in Oeganda zijn opgenomen.

Busia, 5 maart 2020, 76 bijenhouders ontvingen hun certificaat.
Mayuge, 12 maart 2020, maar liefst 89 bijenhouders ontvingen hun certificaat na het volgen van de 3-daagse training.

Binnenkort beginnen we met de distributie van de beschermende kleding en het gereedschap. De goederen zullen weer beheerd worden door de besturen van de groepen en kunnen tegen een kleine vergoeding geleend worden door de leden. Als stelregel houden we nog steeds aan dat de groepen voor elke 5 leden één set verstrekt krijgen. De lesboeken zijn inmiddels uitgereikt aan de groepen.

Nieuwe order voor PEFO.

(PEFO, Phoebe Education Fund for AIDS Orphans and vulnerable children)

Het project in Jinja waarover we eerder schreven en waar momenteel 300 wezen en kwetsbare kinderen én 200 oudere vrouwen (‘grannies’) worden opgevangen, konden we in maart bezoeken.

Het ging met name om te kunnen beoordelen of de goederen die men voor ons vervaardigt van goede kwaliteit zijn. Aan de imkeroveralls werd de laatste hand gelegd, alle overige goederen waren gereed en tip-top in orde.

Deze jongens krijgen een opleiding tot kleermaker en zijn nu bezig met de laatste imkeroveralls
PEFO-medewerkers laten trots een aantal goederen zien die ze gemaakt hebben. De vrouw op de foto is Maltina Nabete, manager in dienst van onze stichting

De positieve indruk die we tijdens ons bezoek hebben gekregen, heeft PEFO een nieuwe order opgeleverd. Voor een totaalbedrag van € 3.500,– gaat men weer imkeroveralls, berokers, handschoenen, kastbeitels en bijenborstels vervaardigen. Een deel van het werk gebeurt in de werkplaats die gedoneerd is door de Nederlandse stichting ‘Gered Gereedschap’.

Steun Hofstee Stichting

Net als vorig jaar hebben we € 5.000,– ontvangen van de Hofstee Stichting.

We zijn heel blij met deze prachtige donatie én met het vertrouwen dat men heeft in ons werk in Oeganda.

Hofstee Stichting, namens alle boeren/bijenhouders die we nu kunnen helpen met lesboeken, beschermende kleding en gereedschap, ontzettend bedankt.

Posted on