Recente ontwikkelingen: April en mei 2020

Corona in Oeganda

Sinds eind maart is de corona pandemie ook in Oeganda gearriveerd. Vrijwel onmiddellijk kwam president Museveni met strenge maatregelen, de scholen gingen dicht, het openbaar werd stilgelegd en de mensen moesten thuis blijven.

In Oeganda werken veel mensen in dagloon.

’s Morgens gaat men achterop een motorfiets – een boda boda – naar het werk, aan het eind van de dag krijgt men betaald en vervolgens word en de ingrediënten voor de avondmaaltijd gekocht in een van de duizenden kleine supermarktjes.

Voor veel mensen heeft de lockdown een enorme invloed op het dagelijks leven.

Met onze projecten hebben we wekelijks contact via de mail en Whatsapp en ook daar ligt alles stil.

Via onze ‘satelliet’ organisatie’ Apiary Support Eastern Uganda, waren we bezig om beschermende kleding en gereedschap te distribueren in het gebied tussen Busia en Jinja, maar dat is natuurlijk helemaal stilgevallen.

Jammer dat de bijenhouders die in maart de training hebben gevolgd nu zo lang op de noodzakelijke uitrusting moeten wachten.

We hopen dat er in Oeganda snel ruimte komt om het normale leven weer stapje voor stapje op te pakken.

Vóór Corona: straatbeeld in Kampala. Nu is het op Kampala Road angstig stil.

Posted on