Recente ontwikkelingen: Januari 2022

Trainingen

Het nieuwe jaar begon zoals het oude eindigde: opnieuw verzorgden we een 3-daagse training. Dit maal op het terrein van boerderij Amelia Agro Africa van Jan Willem van Es, in de buurt van Jinja.

Men had bewoners van het nabijgelegen dorp uitgenodigd voor de basiscursus bijenhouden. Een twintigtal mannen en vrouwen maakten van de gelegenheid gebruik, en de boerderij zorgde voor de faciliteiten. Ook het vlechten van traditionele korven maakte weer onderdeel uit van het programma.

Groep hard aan het werk. Zittend links manager Maltina van onze zusterorganisatie Apiary Support Eastern Uganda (ASEU)

Tijdens het vlechten was er nog een akkefietje. Men had zonder te vragen ook vlechtmateriaal verzameld in de tuin van de buurvrouw.

Boze buurvrouw komt haar papyrusstengels terughalen.

Begin januari hebben we ook de AFAS-demonstratiestallen van Lisa Honey Pride Mayuge en Apiary Support Eastern Uganda bezocht. Het zag er allemaal prima uit!

Uitstekend verzorgde instructie stal van ASEU.

Nieuw project

Na het ‘Bees, Trees en 1000-Families’ programma dat heel succesvol verlopen is, is het bestuur nu bezig met het uitwerken van een nieuw project dat als werktitel ‘Empowering Woman by Beekeeping Skills’ heeft gekregen. Dit programma willen we in 2022 en 2023 uitvoeren.

In de februari-update meer over dit nieuwe initiatief!

Posted on