Recente ontwikkelingen: September 2024

Bye Bye Jinja Streets

Tijdens ons laatste bestuursvergadering is besloten om dit nieuwe project, waarbij we 20 straatkinderen uit Jinja een betere toekomst willen bieden, uit te voeren in 3 fases.

De eerste fase is inmiddels achter de rug, de aankoop van een perceel tuinbouwgrond ter grootte van ruim 9.000 M2. De grond wordt eigendom van Lisa Honey Pride Mayuge Ltd, voor ons een vertrouwde samenwerkingspartner

Directeur Lisa Nabirye (links) in gesprek met Tina, manager van onze satellietorganisatie ASEU en de makelaar op de nieuwe locatie.

De tweede fase van het project zal bestaan uit het ontwikkelen van het perceel. Er worden teeltruggen aangelegd, een drinkwaterbron geslagen, irrigatieleidingen ingegraven en voorzieningen gebouwd zoals een bijenstal, een multifunctionele ruimte met toiletvoorziening, een timmerwerkplaats, etc.

We verwachten dat deze activiteiten geheel 2025 in beslag zullen nemen. De fondswerving voor Bye Bye Jinja Streets is inmiddels gestart.

Actie Imkerij Poppendamme

Ook dit jaar waren we weer in de gelegenheid om in de expo van de imkerij iets te vertellen over ons werk in Oeganda. Flink wat bezoekers hebben een donatie gedaan in de ‘Oegandese’ bijenkast.

Alle mensen die een leesbaar mailadres op de envelop hebben vermeld zijn inmiddels geïnformeerd over de opbrengst.

En die mocht er weer zijn!!!!

Marian en Bolle van de imkerij zitten klaar voor de jaarlijkse telklus.

De bezoekers van Imkerij Poppendamme hebben € 790 bij elkaar gebracht voor Bye Bye Jinja Streets. Daar zijn we heel blij mee.

We krijgen ook regelmatig stortingen op onze rekening die we niet thuis kunnen brengen, wellicht ook van bezoekers aan Poppendamme.

Fijn is dat de imkerij heeft laten weten dat onze infohoek ook volgend jaar weer welkom is in de exporuimte.

Posted on