Recente ontwikkelingen: Maart en April 2019

Presentaties bij imkersverenigingen

Het is altijd leuk om iets over ons werk in Oeganda te laten zien aan Nederlandse imkercollega’s. Het houden van bijen in de tropen is zo ontzettend anders dan hier en er is dus altijd volop stof voor discussie.
Op dinsdag 9 april waren we te gast bij de Imkervereniging Walcheren en 3 dagen later bij de imkers van West-Zeeuws Vlaanderen in Hoofdplaat.
Inmiddels hebben 2 andere imkerverenigingen zich gemeld voor presentaties dit najaar.

Actie Imkerij Poppendamme

Sinds kort tijd heeft onze stichting een kleine presentatie in de exporuimte van Imkerij Poppendamme (Grijpskerke, Walcheren)
Met teksten en foto’s wordt iets verteld over het werk van de stichting.
Bezoekers die dat willen kunnen een kleine bijdrage doneren. Met het geld laat de stichting in Oeganda weer moderne bijenkasten,  imkeroveralls, berokers, handschoenen, kastbeitels en bijenborstels maken.
De gulle gevers wordt gevraagd om hun mailadres achter te laten zodat we hen in november kunnen informeren over de opbrengst van de actie en wat we met de bijdragen van de bezoekers van de imkerij hebben gedaan.

De presentatie bij de Imkerij.

BLØF

Zeelands trots, popgroep BLØF, heeft al jaren het Umoja Fonds waarmee de bandleden projecten in ontwikkelingslanden steunen (www.umojafonds.nl)
Onlangs ontvingen we een prachtige donatie van € 5.000,00 van dit fonds!
Hierdoor kunnen we weer honderden arme boerenfamilies opleiden en voorzien van beschermende kleding en gereedschap.
Binnenkort gaan we op bezoek bij de band om iets meer te vertellen over ons werk in Oeganda, maar bij deze willen we Bas, Peter, Norman en Pascal alvast ontzettend bedanken voor hun bijdrage.

Heren, bedankt!
Posted on