Recente ontwikkelingen: Augustus 2020

Steun voor ons werk in Oeganda

Soms wordt een mens blij van kleine dingen.

Een imkerfamilie van buiten Zeeland draagt al een aantal jaren 10% van hun honingopbrengst af aan onze stichting. Kennelijk is het een goed honingjaar geweest, want we kregen € 50,00 op onze rekening bijgeschreven. Dat lijkt niet heel veel, maar in Oeganda is dat voor veel mensen meer dan een maandsalaris.

Familie K.: opnieuw hartelijk bedankt en ga vooral door met bijenhouden!

‘Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert’, geld ook voor de bijdragen die binnenkomen bij Imkerij Poppendamme.

Onze presentatie op de imkerij trekt dagelijks belangstelling. We zien het stapeltje envelopjes waarin bezoekers een bijdrage kunnen stoppen dan ook langzaam slinken. Mensen stoppen een, twee, vijf of soms tien euro in het envelopje en al die kleine bijdragen vormen aan het eind van het seizoen een mooi kapitaaltje.

Iedere gever die hun mailadres (leesbaar) heeft opgeschreven, krijgt van ons in november een berichtje met de opbrengst en de besteding ervan.

Prime Honey Lira

Nu het project met Apiary Support Eastern Uganda ASEU goed loopt, hebben we ruimte voor een nieuw initiatief.

Dat is in Lira, Noord Oeganda, waar de stichting samen gaat werken met het jonge bedrijf Prime Honey Lira PHL. De directeur van PHL, Sophia Amuge, is door ons opgeleid en Sophia is nu bezig om de groepen te organiseren waarvan we de leden zullen gaan trainen.

Helaas gooit Corona nu roet in het eten, maar we hebben toch voor de groepen een bestelling gedaan voor beschermende kleding en gereedschap.

Het gaat om een order van € 1.650,– die geplaatst wordt bij lokale ambachtsmensen. De smid, de timmerman en de kleermaker zullen er blij mee zijn.

De trainingen hopen we in 2021 te kunnen doen.

Prime Honey Lira directeur Sophia Amuge in de schoolbanken.
Posted on