Recente ontwikkelingen: September 2020

Corona in Oeganda

Net als in grote delen van de wereld verslechtert de situatie in Oeganda als het om Corona gaat. De grenzen en het vliegveld zijn weer open, maar met zoveel restricties dat er van vrij reizen geen sprake is.

Voor onze stichting betekent het dat we de geplande trainingen ‘Succesvol Ondernemerschap’ door voorzitter Theo Sinke en de ‘Train de Trainer’ opleidingen door bijenspecialist Piet de Meester voorlopig niet kunnen uitvoeren.

De vooruitzichten voor de komende maanden zijn niet goed. Maar dat betekent niet dat ons werk in Oeganda stil ligt. Verre van dat.

Manager Maltina Nabeta van de aan onze stichting gelieerde Apiary Support Eastern Uganda is volop bezig om beschermende kleding en gereedschap te distribueren aan de groepen van wie leden door ons zijn opgeleid.

Dat valt niet altijd mee getuige een stukje uit het verslag van Maltina met wie we bijna wekelijks contact hebben:

The distribution has had some challenges because of the rain. But it didn’t stop me from continue working. I have a short time here before I go back to Kampala so I had to fully utilize my stay here. Our community mobilizer in Busia (Mugerwa) has a motorcycle. So I fuelled and used his motorcycle to move to all the farmer groups in their respective areas.

Maltina met de geleende motorfiets.

Schol bakken voor Oeganda

Op zaterdag 12 september heeft de familie Van Belzen schol gebakken op het terrein van Imkerij Poppendamme. Dat gebeurde op Arnemuidse wijze.

Bezoekers kregen de scholletjes gratis, maar mochten een donatie doen voor onze stichting. ’s Middags bleek er € 121,– in de emmer te zitten, een bedrag dat door de imkerij werd verdubbeld.

We willen de familie Van Belzen en Arjen van de imkerij hartelijk bedanken voor dit ontzettend leuke initiatief.

Visbakker Jan van Belzen in actie. “Histeren zwommen ze nog oor”
Posted on