Recente ontwikkelingen: Oktober 2020

Wilde Ganzen

De afgelopen maanden is onze voorzitter Theo Sinke druk in de weer geweest met een aanvraag bij Wilde Ganzen. Het betrof een Wide Ganzen ‘Klein’ project waarbij de aanvrager via Skype toelichting moest geven en ook vragen kreeg van andere aanvragers.

Theo heeft dit proces succesvol volbracht getuige het bericht dat we van Wilde Ganzen ontvingen:

Wij zijn blij dat we u, mede namens Partin, kunnen laten weten dat de samenwerking tussen Stichting ter Bevordering van de Bijenteelt in Noord-Uganda, Apiary Support Eastern Uganda [ASEU] en Wilde Ganzen een feit is! Wilde Ganzen steunt graag uw project in Oeganda met projectnummer 2020.0538 en omschrijving ‘Tools for Namayingo beekeepers’.

De bijdrage van wilde Ganzen bedraagt € 3.000,–, onze stichting draagt eenzelfde bedrag bij zodat ASEU nu een geweldige stap vooruit kan maken.

Om te beginnen zal de verwerkingsruimte in Namayingo ingericht kunnen worden met honingpersen, honingfilters en afvulapparatuur.

Verder worden er 45 sets beschermende kleding en gereedschap besteld bij PEFO, het project waar aidswezen en tienermoeders een vakopleiding krijgen.

Al eerder vervaardigde PEFO imkeroveralls, berokers, kastbeitels e.d. voor onze stichting. Het materiaal wordt eigendom van bijenhouders groepen waarvan leden de door ons verzorgde training hebben gevolgd. Ook hier weer het bekende ‘bibliotheeksysteem’

De leerling kleermakers van PEFO kunnen weer flink aan het werk.

Actie Imkerij Poppendamme

Net als vorig jaar is er bij Imkerij Poppendamme in Grijpskerke actie gevoerd voor onze stichting.

Door de corona-perikelen was het bij de imkerij minder druk dan in het verleden. De exporuimte is een aantal maanden gesloten geweest en op andere momenten moest het aantal bezoekers beperkt worden.

Desondanks heeft de actie op de imkerij toch € 130,00 opgebracht, een bedrag waar je in Oeganda veel mee kunt doen.

Alle gevers die een (leesbaar) e-mail adres hebben achtergelaten, hebben persoonlijk een bedankje ontvangen.

Ook in 2021 zal de imkerij ons steunen bij ons werk in Oeganda.

Posted on