Recente ontwikkelingen: November&december 2020

Apiary Support Eastern Uganda (ASEU)

Dank zij de donatie van Wilde Ganzen (€ 3.000,00) die door onze stichting verdubbeld is, kon er bij ASEU flink aangepakt worden.

Inmiddels is er apparatuur gekocht en geïnstalleerd om honing te persen, te filteren en af te vullen. Allemaal van aluminium, roestvrij staat of ‘food grade’ plastic. De bijenhouders uit de omgeving van Namayingo kunnen nu hun geoogste honing en bijenwas lokaal afzetten en krijgen daarvoor een faire prijs.

ASEU is door onze stichting ook voorzien van werkkapitaal om inkopen te kunnen doen. Het is nu afwachten tot Corona voorbij is voordat we de trainingen weer kunnen oppakken.

Het interieur van de verwerkingsruimte. De honingpers is lokaal vervaardigd van een melkbus!

 

Een mooi bord geeft aan waar ASEU te vinden is.

Dank

Ondanks het moeilijke jaar hebben we toch nog 2 maal 2 weken trainingen kunnen verzorgen, in januari in district Arua en in maart in Busia en omgeving.

Daarna ging ook Oeganda op slot en moest het werk ter plekke gedaan worden door ‘onze’ ASEU-manager Maltina. We willen Maltina hartelijk danken voor haar geweldige inzet!

Maltina, je hebt het fantastisch gedaan!

Donaties

Ook dit jaar heeft onze stichting weer steun gekregen voor het werk in Oeganda.

Van diverse particulieren ontvingen we bijdragen, er waren acties bij Imkerij Poppendamme, Wilde Ganzen en de Hofstee Stichting kwamen met prachtige donaties. Het ging het hele jaar maar door, tot aan de laatste dagen van 2020 toe.

Met kerst ontvingen we van de familie Bauer € 100,00 en, als klap op de vuurpijl, met oudjaar € 1.000,00 van de stichting Ontwikkelingssamenwerking Veere.

Namens heel veel mensen in Oeganda willen we iedereen bedanken voor de steun die we mochten ontvangen.

Theo Sinke, voorzitter

Piet de Meester, secretaris

Ko Poppe, bestuurslid

Posted on