Recente ontwikkelingen: Juni 2021

Corona in Oeganda

Oeganda is getroffen door een tweede Coronagolf die aanzienlijk ernstiger blijkt te zijn dan de eerste, toen er op een bevolking van 43 miljoen mensen 360 overlijdens waren. Er komen nu hele slechte signalen binnen, in alle delen van het land grijpt Corona om zich heen.

Twee van onze partners in het ‘Bees, Trees and 1000 Families’ programma zijn inmiddels positief getest. De regering heeft een strenge lockdown afgekondigd die tot eind juli gaat duren. Er is geen openbaar vervoer, scholen en kerken zijn gesloten, geen bijeenkomsten enz. Veel arme mensen die in dagloon werken zullen weer niet naar hun werk kunnen en weinig of niets te eten hebben.

Onze projecten zullen de komende tijd op een laag pitje staan, waar mogelijk werkt men verder maar de beperkingen zijn groot.

Lisa (Lisa’s Honey Pride Mayuge LTD.) toont trots de eerste Kenyan Top Bar Hives voor de instructiestal. De bouw ervan ligt voorlopig stil.

Hofstee Stichting

Opnieuw hebben we een donatie gekregen van de Hofstee Stichting.

Deze keer gaat het om € 3.000,–, een bedrag waar we heel blij mee zijn.

Het plan is om voor onze ‘zusterorganisatie’ Apiary Support Eastern Uganda een tweede ruimte in te richten waar bijenhouders hun honing en bijenwas kunnen verkopen voor een faire prijs. Er komt apparatuur te staan waarmee honing geperst, gezeefd en afgevuld kan worden.

Deze activiteiten, plus de verkoop van de honing, zullen weer een aantal banen opleveren.

We willen de Hofstee Stichting hartelijk bedanken voor het vertrouwen in onze stichting.

Posted on