Recente ontwikkelingen: Juli &augustus 2021

Nog altijd is het niet mogelijk om naar Oeganda te reizen, de lockdown duurt maar en duurt maar.

Samenkomsten zijn verboden. Zodoende is er nog geen begin gemaakt met de trainingen in het kader van ons Bees, Trees and 1000 Families-programma.

Voor zover de beperkende overheidsmaatregelen het toelaten wordt er op 6 plaatsen in Oeganda wel aan dit programma gewerkt. Er zijn instructiestallen gebouwd, timmerlieden hebben moderne bijenkasten in elkaar gezet, kleermakers zijn bezig met het vervaardigen van beschermende kleding en bij de smeden rollen de berokers van de band.

Onze stichting kan deze orders plaatsen door steun van de AFAS-Foundation.

Een belangrijk onderdeel van het programma is het aanplanten van bloeiende struiken en bomen, niet alleen als voedselbron voor mens en dier, maar ook om erosie tegen te gaan. Plantmateriaal is goedkoop in Oeganda, van het budget dat beschikbaar is voor dit onderdeel, kunnen tienduizenden stekjes en zaailingen worden gekocht en geplant.

Aan nijvere handen geen gebrek in het prachtig groene Oeganda

Als bestuur hopen we vurig dat we binnenkort af kunnen reizen om daar de trainingen te verzorgen.

De voorbereidingen van zowel Theo Sinke (cursus Succesvol Ondernemen) als Piet de Meester (cursussen Train de Trainer) zijn afgerond. Het is nu wachten op positieve signalen uit Oeganda.

Posted on