Recente ontwikkelingen: Oktober 2021

Trainingen

Nu de situatie in Oeganda langzamerhand normaal begint te worden (zie slot), durven we het aan om zelf ter plekke aan het Bees, Trees and 1000-Families programma te werken. Van maandag 24 oktober t/m woensdag 26 oktober heeft onze voorzitter Theo Sinke een workshop ‘Succesfully Operating a Business’ verzorgd. Diverse aspecten bij de start van een onderneming kwamen hier aan de orde. Marketing, boekhouding, klantwaarde, financiële planning, opstellen businessplan en er werd ook geoefend in een rollenspel klant/ondernemer. Gastspreker Dr. Wilfred Opio, zelf ondernemer, gaf een prima presentatie.

Uitreiking certificaat na afloop van de workshop

Ook de ‘Train the Trainer’ activiteiten voor het 1000 families programma zijn begonnen. Bijendeskundige Piet de Meester is tot 10 januari in Oeganda om op de verschillende plaatsen de trainingen te verzorgen. De opgeleide trainers zullen de dorpen in gaan om daar aan de hand van instructieplaten de noodzakelijk kennis over te brengen. Door steun van de AFAS Foundation kunnen we alle trainers voorzien van een nieuwe bromfiets.

Tijdens de trainingen die begonnen zijn bij Lisa Honey Mayuge, wordt ook geoefend in het vervaardigen van een traditionele korf. Deze kunnen de boeren/bijenhouders zelf maken zonder dat daar financiële middelen voor nodig zijn.

Het gebruik van de instructieplaten wordt geoefend
Traditionele korven kunnen zonder kosten vervaardigd worden.

Tot slot goed nieuws:
President Museveni heeft onlangs aangekondigd dat vanaf 1 januari de economie weer open gaat. Ook de scholen beginnen na ruim anderhalf jaar gesloten te zijn geweest. Oeganda komt weer tot leven!

Posted on