Recente ontwikkelingen: November 2021

Trainingen

November is een drukke maand geweest.

In het kader van ons Bees, Trees en 1000 Families project zijn er Mayuge, Busia, Lira, Arua en Masindi opleidingen verzorgd waarbij toekomstige trainers werden voorbereid op hun werk op het platteland.
Steeds 3 of 4 dagen.

Zij zullen met de opgedane kennis, en voorzien van instructieplaten, naar de dorpen trekken om daar hun eigen mensen te instrueren.

Oefenen voor het echte werk op het platteland

De trainingen waren deels in de lokale taal en bestonden onder andere uit praktijksimulaties. Werken met levende bijen is niet mogelijk vanwege het steekgedrag.

Hier wordt geleerd hoe je het volume van een bijenkast aanpast aan de grootte van het volk.

Bij een paar projecten is er ook geoefend in het vervaardigen van traditionele korven. Dit met materialen die ter plekke aanwezig zijn.

Deze korven kunnen bijna zonder kosten gemaakt worden als je weet hoe dat moet.

Tussendoor hebben we in samenwerking met Precious Life Foundation For Africa een training gegeven aan 23 sekswerkers die graag uit dat leven willen stappen. Iedereen was zeer gemotiveerd en heeft toestemming gegeven voor het gebruik van de foto.

Voor een aantal zal dit een eerste stap zijn in de richting van een ander leven.

Rabo ClubSupport

Net als vorig jaar heeft onze stichting meegedaan aan de Rabo ClubSupport actie. En met groot succes!

De Raboleden van Walcheren en Noord-Beveland hebben ons enthousiast gesteund en dat heeft geleid tot een bijdrage van maar liefst € 1.050,– die inmiddels op onze rekening is bijgeschreven.

Hierbij willen we al onze ‘Rabo-supporters’ van harte bedanken!

Posted on