Recente ontwikkelingen: Mei 2022

Feest!!!!!

Mei 2022 werd voor onze stichting een maand om nooit te vergeten.

Eerst kwam de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Veere (SOV) met het blije bericht dat ze ons werk in Oeganda opnieuw gaan ondersteunen. Van de € 1000,– die we inmiddels hebben ontvangen zal beschermende kleding en gereedschap worden gekocht voor projecten waar we trainingen hebben verzorgd.

SOV: hartelijk dank voor jullie bijdrage waarmee we weer een heleboel boeren/ bijenhouders blij kunnen maken.

En toen kwam op woensdag 18 mei de grote klapper op het AFAS hoofdkantoor in Leusden.

Het AFAS complex in Leusden.

De AFAS Foundation gaat ons programma ‘Empowering Women by Beekeeping Skills’ volledig financieren.

We kunnen nu in Karuma aan de Nijl 200 sekswerkers omscholen tot bijenhouders, kapsters en kleermakers en de Precious Life Foundation Africa (PLFA) waarmee we dit project uitvoeren, kan uitgroeien tot een robuuste organisatie met een spin-off in de wijde omgeving.

De AFAS Foundation heeft wel één belangrijke voorwaarde: de vrouwen die intekenen voor het Empowering programma moeten stoppen met het sekswerk. AFAS is bereid om te helpen bij het invullen van de overgangsperiode die nodig is omdat met name de bijenteelt niet onmiddellijk inkomsten biedt.

In samenwerking met PLFA zullen we, naast de trainingen, projecten op gaan zetten waar de vrouwen kunnen werken totdat hun nieuwe beroep een voldoende financiële basis vormt. Voor alle deelneemsters komt er een individueel traject dat vastgelegd wordt in een overeenkomst.

Secretaris Piet de Meester is in augustus een hele maand bij PLFA om te helpen bij het op poten zetten van het project.

We zijn de AFAS Foundation ontzettend dankbaar dat men na ‘Bees, Trees and 1000 Families’ opnieuw vertrouwen heeft in onze stichting en danken hen namens al die kwetsbare vrouwen die nu zicht krijgen op een meer menswaardig bestaan.

Posted on