Recente ontwikkelingen: Juni 2022

Voorlichting

Naast hele grote projecten is onze stichting ook altijd op kleinere schaal actief met bijenteeltprogramma’s. In ‘recente ontwikkelingen’ hebben daar al vaker over geschreven.

We merken dat onze presentatie bij Imkerij Poppendamme goed wordt bezocht en gewaardeerd. De afgelopen maand ontvingen we via de bank van bezoekers aan de imkerij bedragen variërend van € 10 tot zelfs € 500,–, waarmee we natuurlijk heel blij zijn.

Van de diaconie van de Protestantse Gemeente Oostkapelle ontvingen we € 250,– voor beschermende kleding en gereedschap en na een prestentatie voor de PCOB in Serooskerke op 23 juni kunnen we ook rekenen op een bijdrage.

Na bijna 2 jaar beperkt toegankelijk te zijn geweest, trekt onze presentatie bij Imkerij Poppendamme weer veel bezoekers.

 

Empowering Women by Beekeeping Skills

De meeste aandacht ging deze maand natuurlijk uit naar ons nieuwe Empowering project waarmee we 200 sekswerkers aan een nieuw bestaan willen helpen.

De AFAS Foundation heeft als voorwaarde gesteld dat de vrouwen die instromen in het programma onmiddellijk moeten stoppen met het sekswerk. Voor de opleiding bijenhouden moesten we vervangend werk organiseren omdat het in Oeganda een jaar kan duren voordat de bijenvolken voldoende opleveren.

Samen met de Precious Life Foundation Africa zullen we de volgende opleidingen aanbieden: bijenhouden, kleermaken, haarverzorging, horeca, houtbewerking, tuinieren en kippen houden.

Het project zal lopen tot april 2024 en wordt in fasen uitgevoerd.

We merken nu al dat er onder de sekswerkers enorme belangstelling is voor dit nieuwe project. En wie weet onder welke erbarmelijke omstandigheden deze vrouwen (meisjes vaak nog) hun werk moeten uitoefenen, zal begrijpen waarom.

De eerste termijnbetaling van de AFAS Foundation hebben we inmiddels ontvangen en secretaris Piet de Meester vertrekt begin augustus naar Karuma om daar te helpen met de organisatie.

Posted on