Recente ontwikkelingen: Juli

Donaties

Er gaat geen maand voorbij of er worden donaties gedaan op onze rekening.

We eren het kleine. Met € 10,– of € 25,– kun je al wat doen in Oeganda.Zelfs met de 1 of 2 euro die dagelijks worden gedoneerd bij Imkerij Poppendamme zijn we blij. Het kost allemaal niet veel in Oeganda. Voor € 20,00 heb je een goede imkersoverall die door 4 of 5 families gebruikt kan worden.

De Walcherse kerken blijven ons steunen. Na een presentatie bij de PCOB in Seooskerke besloot de diaconie van de PKN Serooskerke de opbrengst van de collecte te verhogen met € 250,00. We ontvingen zodoende € 353,00 van onze Serooskerkse vrienden.

Empowering Women by Beekeeping Skills

Onze meeste aandacht ging natuurlijk uit naar het nieuwe project in Karuma.

Daar gaan we 200 sekswerkers de mogelijkheid bieden om afscheid te nemen van een ellendig bestaan. Er is deze maand veel overleg geweest met Ms. Grace Alezoyo, directeur van de Precious Life Foundation for Africa. (PLFA) Het ging met name over de samenstelling van het team dat het project moet gaan uitvoeren.

Ook het zoeken van locaties voor de bijenstanden is uitgebreid aan de orde geweest. We hebben een eerste tranche aan PLFA betaald en men is nu bezig met het aanschaffen van kantoor apparatuur, een transportmiddel en andere zaken die voorwaardenscheppend zijn.

In augustus (secretaris Piet de Meester) en oktober (voorzitter Theo Sinke) zijn we zelf weer in Oeganda/Karuma aanwezig om te helpen bij de organisatie.

Wordt dus vervolgd!

Diploma uitreiking bij PLFA tijdens de pilot in november 2021.

 

Posted on