Recente ontwikkelingen: Augustus 2022

Precious Life Foundation of Africa (PLFA)

Op donderdag 18 augustus was de officiële aftrap van het ambitieuze programma ‘Empowering Women by Beekeeping Skills’.

Deze titel dekt niet helemaal de lading want behalve bijenhouden gaan we ook opleiden tot kleermaker, kapster, horecamedewerkster of timmervrouw. Alle cursisten werken tevens een dag in de week in de tuin/kippenhouderij om daar vaardigheden te leren die later van pas kunnen komen.

De eerstgenoemde 3 opleidingen starten op 5 september met in totaal 40 cursisten.

Directeur Mw. Grace Alezoyo richt het welkomstwoord aan de genodigden die naar Oegandese gewoonte langzaam binnendruppelen.

Alle 11 deelgemeentes van Karuma ondersteunen het project!

PLFA

Sinds het moment waarop het programma is geschreven is er een belangrijke wijziging opgetreden.

De huisbaas van de vorige locatie kreeg in de gaten dat er wat aan de hand was en kwam met een fikse huurverhoging, die PLFA noopte om naar een andere locatie te verhuizen.

Maar elk nadeel heb zijn voordeel. Tot onze grote verrassing bleek dat PLFA op zo’n 3 kilometer van de nieuwe locatie 8000m2 grond heeft liggen.

Dit biedt nieuwe mogelijkheden.

Hier komt later de tuin en kippenhouderij van PLFA.

We zijn nu bezig om het projectplan bij te stellen waarbij duurzaamheid een belangrijk thema wordt. Er is inmiddels apparatuur besteld om voor 50 mensen op de zon te koken en het tuinteam krijgt een externe cursus organic farming.

Onze insteek is om het project zodanig vorm te geven dat in de toekomst de operationele kosten zo laag mogelijk zijn. Vanaf eind 2024 moet PLFA op eigen benen staan!

De wijzigingen vinden uiteraard plaats in goed overleg met de AFAS Foundation, financier van dit prachtige programma.

Loterij

Een vaste bezoeker van Imkerij Poppendamme was de voortdurende reclame van de Postcode Loterij zo beu dat ze besloot om de maandelijkse € 12.50 aan onze stichting te schenken.

Mevrouw W. gaat de tonnen niet meer winnen maar weet nu wel zeker dat er in Oeganda iedere maand een paar mensen in de prijzen vallen.

Hartelijk dank voor deze hele leuke geste!

Posted on