Recente ontwikkelingen: Februari 2023

Empowering Women by Beekeeping Skills

Tijdens dit project dat nog een heel jaar loopt zullen in totaal 200 vrouwen -vaak meisjes nog- worden opgeleid tot kapster, horecamedewerker of kleermaker.

Op vrijdag werkt iedereen in de tuin om die vaardigheden eveneens onder de knie te krijgen. Alle deelneemsters volgen ook een korte training in de bijenteelt, een activiteit die heel geschikt is als bijbaan.

Deze 3-daagse training, zowel theorie als praktijk, wordt voornamelijk gegeven door Sophia en Lisa die beiden door onze stichting zijn opgeleid en door ons geholpen om een imkerijbedrijf op te zetten.

Het vlechten van bijenkorven met lokale materialen is een belangrijk onderdeel van de bijenteelttraining. Het is een gezellige boel, er wordt veel gelachen.

De korven kunnen gemaakt worden van bamboe (in dit geval), papyrus of ander plaatselijk beschikbaar materiaal. Het gaat erom dat men de vaardigheid leert om met materiaal dat (bijna) niets kost een start te maken met het bijenhouden.

Aan het eind van de dag moet iedereen natuurlijk op de foto. Rechts achter Piet de Meester staat Ms. Grace, directeur van de Precious Life Foundation.

Zij heeft de wind er flink onder. Op alle dagen waren alle deelneemsters aanwezig en ook nog een keer op tijd!

En er is meer goed nieuws te melden.

Nadat we eind januari van de AFAS Foundation groen licht hebben gekregen voor de aanleg van een drinkwaterbron en de bouw van een multifunctionele overkapping, zijn de noodzakelijke procedures in razende vaart afgerond.

De 32 meter diepe bron is inmiddels aangelegd, en de bouwwerkzaamheden voor de overkapping zijn op de laatste dag van februari van start gegaan.

Met de aannemer is een strak bouwschema overeengekomen. Dit moet resulteren in de overdracht van het gebouw op maandag 10 april!

Bijenhouden voor imkers met een beperking

Naast het grote Empowering project in Karuma zijn we ook bezig met de voorbereidingen van een programma voor imkers met een beperking.

Nadat we eerder een prachtige bijdrage hebben ontvangen van het Umoja Fonds van BLØF, volgde in de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Veere (SOV) met eveneens een hele mooie donatie.

De SOV ondersteunt al jaren regelmatig onze activiteiten waarvoor we de mensen uit Veere ontzettend dankbaar zijn.

Posted on