Recente Ontwikkelingen: Mei 2023

Precious Life Foundation for Africa (PLFA) /AFAS-Foundation

Tijdens het bezoek aan PLFA heeft de AFAS delegatie veel activiteiten bezocht en ook gesproken met deelneemsters en stafleden. De verhalen die de meisjes vertelden maakten veel indruk op de nuchtere Hollanders.

Yasmine, onze contactpersoon bij AFAS, in gesprek met een van de meisjes

Op 24 mei hebben we in Leusden overleg gehad met vertegenwoordigers van het bestuur van de AFAS Foundation. Daar zijn de wijzigingen doorgesproken die nodig zijn om het programma bij PLFA een kwaliteitsimpuls te geven. Uiteraard is er ook overleg met Ms. Grace, directeur van PLFA.

Op het moment van schrijven is nog niet bekend hoe het aangepaste programma er uiteindelijk uit gaat zien. Voorlopig draaien de opleidingen haarverzorging, kleermaken ,catering en bijenhouden in Karuma nog op volle toeren.

Bestuur

Sinds de oprichting van onze stichting maakt Ko Poppe deel uit van ons bestuur.

Ko heeft een ruime ervaring in het bedrijfsleven en heeft voor PUM Netherlands Senior Experts een 10-tal ontwikkelingsmissies gedaan. Ko vond het nu tijd worden om een stapje terug te doen.

Ko wordt opgevolgd door Arno Nieuwenhuize. Arno heeft geen eigen ervaring met de praktijk van ons werk, maar maakt zich wel zorgen over de ongelijkheid in de wereld en wil daar iets aan wil doen.

We heten Arno hartelijk welkom en bedanken Ko hartelijk voor zijn inbreng, met name voor zijn kritische analyses.

Mooi gebaar

Kort na het ondertekenen van de anti-homowet door president Museveni bezocht mevrouw Tiny onze expohoek bij Imkerij Poppendamme.

Zij vond dat ons werk in deze lastige periode wel een steuntje in de rug kon gebruiken en zegde € 250,– toe. Die bijdrage hebben we inmiddels ontvangen.

Een mooi gebaar!

Hartelijk dank hiervoor.

Posted on