Recente ontwikkelingen: Januari 2024

Precious Life Foundation for Africa (PLFA)

De eerste honing!

Half januari is de eerste honing geoogst bij Precious Life. De bijenteeltafdeling kende een moeizame start maar inmiddels zit de vaart er goed in.Zoals te verwachten viel heeft het een jaar geduurd voordat de eerste korven/kasten gingen produceren. Bijenteelt kent nu eenmaal geen snelle resultaten.

De omvorming van traditionele korven naar moderne KTB’s gaat onverminderd verder. Alle kasten worden in de eigen timmerwerkplaats vervaardigd.

Een volgende impuls die we PLFA zullen geven is een training ‘Werken met de KTB’ die eind februari door ons trainingskoppel Sophia en Lisa zal worden verzorgd. Bij deze training komt ook het oogsten, verwerken en vermarkten van honing en bijenwas en de wettelijke bepalingen dienaangaande aan de orde.

Een ander positief bericht is dat PLFA door de Oegandese overheid wordt erkend als Vocational Institute. Vergelijk het met onze MBO-beroepsopleidingen. Nu er deze officiële status is, is er op termijn ook kans op financiering door de overheid.

De erkenning had wel gevolgen voor de 2 docenten die niet beschikten over de juiste papieren. Van een andere docent werd al eerder afscheid genomen. Hij zit in de gevangenis vanwege een inbraak.

Helemáál rustig is het nooit bij ons mooie project in Karuma.

Posted on