Recente ontwikkelingen: Mei 2024

Precious Life Foundation for Africa (PLFA)

Met het oog op de evaluatie die we eind juni met de AFAS Foundation zullen hebben, is er gekeken naar de uitstroom. Niet alle meisjes zijn nog te volgen omdat velen van hen terug zijn gegaan naar de omgeving waar ze vandaan zijn gekomen. Een prima ontwikkeling!

Over de uitstroom van de groep die het project op 1 november verliet, weten we iets meer. Directeur Grace Alezoyo liet ons weten:

Out of 40 girls trained in lot 4. 01 girl got a job as peer educator at Health Centre iiii. 15 Girls started businesses and PLFA is giving them loans and we are still following up on the rest of the girls who are willing to start up new businesses.

Inmiddels zijn ook de 25 meisjes van groep 5 uitgestroomd, maar we hebben we nog geen informatie over hoe het hen vergaat.

Het totaal meisjes dat binnen dit prachtige programma is opgeleid bedraagt nu 185. Een zesde groep zit in de opstartfase.

We spreken nogmaals onze dank uit aan de AFAS Foundation voor hun fantastische steun in de afgelopen 2 jaar.

Beekeeping With Differences

Aan het begin van de nieuwe droge periode zijn we van start gegaan met dit programma waarin we 100 imkers met een beperking en hun 100 buddy’s zullen opleiden en voorzien van beschermende kleding, gereedschap en moderne bijenkasten.

De fondswerving voor dit programma loopt nog, maar we hebben inmiddels voldoende middelen beschikbaar om met een eerste groep van 32 personen te kunnen starten.

We voeren dit programma uit samen met Apiary Support Eastern Uganda (ASEU) en Lisa Honey Pride Mayuge Ltd. Beide organisaties zijn voor ons vertrouwde samenwerkingspartners.

We stellen 2 deelnemers aan het programma voor. Jennefer en Juliet hebben toestemming gegeven voor publicatie.

Posted on